Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 7 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Metody nanášení hydrogelů na povrch ovoce a zeleniny
Hrabová, Martina
Cílem této diplomové práce bylo vyvinutí metodiky nanášení biopolymerních směsí přímo na povrch vybraných čerstvých potravin, ovoce a zeleniny, a vyhodnocení perspektivy biopolymerní směsi na bázi vaječného bílku. V teoretické části této práce je nastíněna problematika obalového průmyslu a příčiny kažení potravin. Dále jsou popsány metody aplikace biopolymerních povlaků a filmů uplatnitelné v laboratorním měřítku a shrnuty přírodní polymery. V experimentální části práce byla na základě vyhodnocení nanášení biopolymerních směsí na vzorky jahod a okurek vybrána série obsahující proteinovou složku (30 %), 33 % glycerolu (vztaženo vůči pevné složce) a 7 % extraktu z šafránu, pro kterou byly vzorky ošetřených plodin analyzovány spektroskopií v blízké infračervené oblasti.
Technologické parametry a konzervárenské zpracování plodové zeleniny
Pechová, Lenka
Diplomová práce je zaměřena na technologické parametry a konzervování plodové zeleniny. V literární části jsou popsány jednotlivé druhy plodové zeleniny, její látkové složení, posklizňové změny, skladování a možnosti konzervace. V praktické části jsou laboratorně a senzoricky hodnoceny okurky nakládačky odrůdy ZUZANA F1, ORFEUS F1, REGINA F1, KAREN F1, PARTNER F1 a KARLOS F1. Laboratorně jsou vyhodnoceny kvalitativní parametry jednotlivých odrůd a to rozměry, hmotnost, barevnost, pevnost, obsah rozpustné sušiny, obsah kyseliny jablečné a veškeré titrovatelné kyseliny. Byla zvolena sterilace ve sladkokyselém nálevu. Získané výsledky jsou statisticky, tabelárně a graficky vyhodnoceny.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.